selamat datang ke azreyza90.blogspot.com

Wednesday, December 18, 2013

kebahagian dalam kehidupan




Assalamualaikum peeps....

hai ape khabar? lama suda tidak menyinggah di blog ni... nasib baik masih ingat pasword nak masuk jikalau tidak memang tak boleh nak log in da blog ini......

 "" kebahagian perlu digapai dengan usaha dan bertawakal jikalau tidak pasti kecundang sesuatu perhubungan.....""


kebahagiaan mesti ada seiring bersama air mata? betol x? berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian , bersakit-sakit dahulu bersenang -senang kemudian....maknanya dalam suatu perhubungan akan ada pergaduhan... lidah mana lagi kan tak tergigit..... begitu juga satu perhubungan.

menurut teman-temanku., tipu la sekiranya dalam perhubungan tiada pergaduhan, dari bergaduh kita boleh mengenal pasangan kita sendiri.... betul ke??
there is definition 4 happiness......
ok... hingga berjumpa lagi....tata...wasalam ...

Thursday, October 3, 2013

@>--------- kURsus.......

Assalamualaikum uolllllssss.......


ari ni xde pape pun nk tulis sebenarnya sebab xde idea langsung tp disebabkan someone duk tanye bile nak update blog ni.. so terbukak la pintu ati ni bukan untuk bercinta lagi tapi untuk menaip dan bercerita blog life story eyza ni... hehhehehe :D

baru2 ni cik E ade la p kursus kat bayu beach resort... tempat tu quite not bad jgk la cuma fasiliti nye  ade beberapa bilik mcm x dibersihkan dengan betol.. beberapa kawan cik E baru duduk sehari da batuk n selesema sebab air cond kat bilik diorang berhabuk... 

 

input yang cik E dapat masa kursus ari tu.. 
1) minda kita perlu seiring dgn perkembangan semasa
2) tidak perlu memandang rendah dengan keupayaan orang lain
3) sentiasa bersifat terbuka dalam menjalankan tugasan
4) sentiasa dekat dengan Penciptanya.
5) bersikap positif dan bersemangat waja
6) memupuk nilai2 kekitaan

alhamdulillah kursus berkenaan mampu memberikan kesedaran kepada golongan atasan agar tidak terlalu mendesak dan sentiasa terbuka dengan golongan bawahan.. tetapi mampukah dan adakah mereka akan berfikiran sebegitu..... wallahualam... kita hanya mampu mendoakan.... tapi Allah swt juga yang menentukan segala2nnya......


 

Tuesday, May 14, 2013

~~~cakk..... im coming back......!!

Assalamualaikum wbt... readers...

ermm da berhabuk dah blog nih.. sebab ownernyer terlampau bz dan tiada masa nak menjengah blog nyer sendiri.... windu giler nk menaip kat lam blog nih....

da macam2 cerita ku hadapi dan da bermacam perasaan ku lalui serta dugaan juga tidak terkira..... tapi semuannya  berlaku di atas kuasaNya....

walau pape pun aku harus kuat untuk menjalani sebarang ujian dan dugaan yang diberikan olehNYA....

k, now im starting story bout my new life.... hohhoo new life!!!!... bkn bermaksud ak da mendirikan rumah tangga yerk... jgn salah anggap tapi menjalani kehidupan yang baru bersama-sama dengan seseorang ( insya Allah jika diperkenankan oleh Nya adalah jodohnya) ... doa2kanlah erk......

setakat ni alhamdulillah direstui oleh kedua-dua belah keluarga... cuma......(jeng.. jeng... jeng).... nty la kte citer...