selamat datang ke azreyza90.blogspot.com

Saturday, June 11, 2011

Allergik...

huwarrrrkkk.... bce title tu pun ak dah rase semacam.... first tyme dlm hidup ak kena alahan( alergic)...hurmmm ak masiha yg tercari-cari pe punca yg menyebabkan ak kena alergik ni... hurmmmm ?)'];/;..konfius aku dibuatnyer...

hurmm alergik tlh myebabkan bibir aku di bahagian atas bengkak n kering,,, hurmm so terpaksa ak ambik mc pada hari rabu n stay kat umah jer... hurmm nk wat cmne. lau pi keje pun mesti org akan tnyer nape bibir tu bengkak,,, haha n then mesti diorg ckp " sape kiss ak" huwaarrrmkkkk tension woooo soalan tu...... nasib baik aq x pi keje..


masa ak pi klinik...
hurmm ak pi klinik dlm kul 8 cz ak terlewat bgun pg itu disebabkan terlalu kepenatan dengan pelbagai program.. so lmbt la ak pi klinik.. ak sampai klinik dlm kul 8.15 so pas 5 minit nurse panggil ak masuk bilik Doktor,,, so ak masuk jer Doktor tu ckp " Awak sakit ape?"  so ak pun ckp la ak bibir ak ttbe bengkak n terlalu kering... Doktor tu tgk je muka kau n ckp " awak ni da kena alergik....awak adeesdung ker? pastu ak pun jwb la mmg ak ade resdung tp xteruk sgt la... hurmm pastu dia ckp dia akn bg ubat alergik n ubt gatal.. hurmm trus ak kuar n balik umah.. masa kat umh baru ak terfikir.. nape erk Doktor xbg ubat antibiotik.. hurmm xpayah la kot ak ase....so ak tgk la progress bibir ak ni.. tp stil same jer. dah la xde bg ak ubt sapu.. ari jumaat ak pergi lg klinik tu.. ingtkn dpt la ak jumpa doc tu lg.. tp hampeh doc tu dah blik... tension gak ak ngan management klinik tuh...2nd doc la yg aku dpt india.. yg 1st td tu Doktor cina... 2nd doc ni dia check tekanan drh aku n tgk lips ak dia pun ckp benda yg sama.. ak kena alergik.. so ak ckp ak da pernah dtg 2 hari yg lepas td stil cm sama je.. so dia suh upgrade ubt tu utk 3 kali mkn sehari... ak ckp la ' doc, vitamin bibir xpyh ker, xde cream ker nk sapu bg lembapkan bibir ni? then ak ckp la lgi' lau xbaik sy dtg lg' doc tu cm dah bengang dengn ak... hahhaha ak keluar je dr bilik doc tu ak duk gelak sakan.. b4 ak tutup pintu bilik tu doc tu smpt lg tnyer " awak xnk mc ker" ? n terus aku blah.. hhahaahahh alhamdulillah sekrg ni dah bertambh ok ckit,, mak ak dgr ak sakit trus dia kol.. takut la kot ape2 jd kat ank dara dia sorg ni. hurmmmm  mcm2 hal berlaku..


p/s: nti ak ceritakan pengalaman ak pi penang,,,,




thanks to all cz reading my blog....