selamat datang ke azreyza90.blogspot.com

Sunday, May 29, 2011

housemate baru

as salam readers...

ari ni ku nk ceritakan mengenai housemate..dulu aku tinggal sebilik ngan akak ku yang bernama Suriani Ali.... sekarang dia sudah bernikah dengan en marwan djufri..... so dia dah keluar la dari rumah sewa kitorang.. hurmmmm selama aku duduk dgn dia aku bnyk bergantung hidup dengan dia.. maksud bergantung idup tu bukan bermakna dia yg bg ak makan... x.... ini bermaksud ape2 masalah , cerita suka dan duka, shopping dan ape2 aje ak akan wat ngan dia.. dia la my best sis that i have... aku syg ko Sue.. hihihihihih/.....( nasib baik dia xbce blog den... hahah),...

hurmm so maknenyer skarang aku kena hidup berdikari bersama-sama rakan housemate ku yang lain.... iaitu kak puspa.kak dila  n ziera,.,.,. hurmmmm

so, sekarang  ni aku diibaratkan as a leader in that house.. even aku yg paling muda dalam rumah tuh.. hihihihih yela.. ak pun boleh dianggap orang lama dalam rumah tuh... (walaupun ak pun baru je sethun lebh duk umah tuh) hihihihihihi

yg datang silih berganti, tu la yg dpt ku gambrkan pabila housemate di umah aku asyik bertukar.....hurmmm

hidup perlu berdikari.. sampai bila harus bergantung dengan org lain.....





hurmmmmm so, pada 13 mei aku menerima kedatangan kak puspa untuk menghuni di umah sewa dan menjadi roomateku mengganti tmpt akak aku.. hurmmm dia ok la.. bleh ngam ngan aku walaupun ak baru kenal dia...


pada 29 mei ak menerima kedatangan ziera sbg housemate ku bg menggantikan tmpt kak ada....aku harap dia pun akan okay la dengan persekitaran umah sewaku....


sampai sini saje la ak dapat coretkan.... mata pun da mengantok sebenarnyeer walaupun hari ni ak xde wat ape2 pun cume asyik bace novel(sebenarnya nk mghbiskan novel hlovate) hhhihih ...

p/s: xclly tgh bengang ngan seseorg tu yg ase nk tido jer...huhuuuuhhuhu


wassalam... dan selamat membaca...../0/
  













Friday, May 27, 2011

muhasabah diri

assalamualaikm.....
tetiba rasa gatai la plak tangan ni nk update blog ni.. huhuuhuh
tp aku xpasti la plak tajuk ape aq nak tulis kat entri ni.. huhuhu
 ( korunk rasa ape yang patot aku tulis.. hahhahhaha) mengarot aje aku ni....

hurrmmmm mlm2 cm ni bosan la plak.. xtaw nk watpe.. buku hlovate " contengan jalanan" ak dah siap bce dah.. hurmmm story dia pun agak menarik...story dia bnyk menyedarkan kita tentang keagamaan dan byk mngajar kita tentang kehidupan...

" the man who decided to change on the 12th hour died on the 11th."

kata-kata di atas merujuk kpd kehidupan kita ,,cmne kita nk muhasabah diri kita...

so, sama-sama lah... kita cuab renung2kanlah daripada words tu...


wassalam...






Monday, May 16, 2011

celotehanku,,,

assalam pada semua readers,,

xctlly xtaw nk cerita ape n nak start dr mana...

aku keliru.. hurmmmm ape yg patot aku citer erk.. hurmmmm k.. i got it!!!!!!!!!!!

aku baru jer berkenalan ngan sorang jejaka ni ,,, nama dia H..( nickname ygku berikan pada dia)...

selama perkenalan aku dengan H. .. dia bnyk membuatkan perasaan aku terhadap dia rasa terbuai-buai dengan layanan dia yang agak caring la sepanjang aku demam.. mmg caring habis la... hurmmm dah la aku demam 2 minggu.. tu la padah nya xnk pergi klinik (padahal takut nak pi klinik ) hihhihii...

selama perkenalan aku dengan dia amat menjaga batas jugak la ( walaupun kami xjumpa lgi) tp insya aLLAH DALAM MASA terdekat kitorang rancang untuk berjumpa.. itupun lau Allah perkenan kan dan ade jodoh...

 hurmmmm dia pun mcm da xsabar nk jumpa aku.. huhu ( dalam hati ade jugak rasa takut nk jumpa dengan lelaki ni?).. hurmmm

ermm entah la aku masih xpasti dengan perasaan aku terhadap dia... smua orang boleh ckp sayang? dengan semudah itu dia mengtakan dia dah mula sayangkan aku sedangkan aku baru je kenal dia dan aku xpernah jumpa dia lg.. hurmm LELAKI la katakan ... mulut lelaki memang manis kan/... hurmmm

ermm entah la.. aku pun buntu.. mungkin sebab aku baru putus cinta dan dia caring aku rasa disayangi tp aku takut untuk menyayangi seseorang pada saat ni... tp enth la kadang kala perasaan xsama dengan aper yg aku pikirkan.. degil jugak perasaan ni kan// hihiihi.....

INsya Allah jika ade jodoh antara aku dan dia ....mohon berkekalan la hingga akhir hayat.....aminnn....

Friday, May 6, 2011

minggu yg penuh dengan dugaan....

assalamualaikum waramatullah hiwabarakatuh...

hurmm minggu ni sebelum2 ni ak agak sibuk dengan kerja opiz, tolong akak aku kawin and sebagainya... sampaikan xde masa nk tulis blog.. hurmmmmm

minggu yg penuh dugaan? ak xtaw la nape aku tulis title nyer mcm tuh.. hidup aku ni penuh dengan dugaan kot.. bilalah kebahagiaan itu akan dapat aku gapai n nikmatinya,. hurmmmm

ak agak cemburu dengan kawan2 yg bahagia bersama pasangan diorang.....

hurmm ntah la.. ak pun xtaw nk ckp cm ne....kebahagiaan tu yg diharapkan enth bila akn muncul dlm hidupku.....hurmmm ak cemburu gak tgk akak aku bahagia bersama pasangan dia... tp jodoh aku pun aku xtaw la ngan sape...

hurmm kerja makin bertambah, sampai aku xsempt nk upload pic my sis wedding.. nti laen hari laen masa la.,, k tc..