selamat datang ke azreyza90.blogspot.com

Tuesday, November 23, 2010

kisah pertunangan

assalamualaikum........
 lama da aku x update blog ni... huuuh
 bz bangat ngan keje ni... dah la minggu lepas cuti lama.. hahahahah nape? ape sebab? hahah mesti la ade sebabnya....hihiiihiih:)


3 kuntum melambangkan 3 perkataan
"one four three seven"
' I LOVE YOU FOREVER'


first of all mesti la cuti raya aidiladha.....( aku boleh terlupa nk bawak balik kain telekung coz syook sangat nak balik beraya.. hahahaha lawk2.... )
second.. akak aku bertunang..( akak aku yang mana 1 erk.... hehheh rahsia.....)
n the last one must be mahu cuti rehat2kan pale otak aku yang da sedia sarat dengan masalah peribadi yang entah bile mau habis.. huuhu rasa macam da xsanggup nk hadapi tp kena hadapi gak..huhuu tu yang payah tu.. huhuuh

Aku balik bercuti raya haji awal la jugak dr orang lain.. hahahh orang raya haji ari rabu aku ari selasa pagi dah balik.. haahah sebab aku malas nk balik lepas office hour... penat wooo.. hahahaah

pagi selasa tu aku naik bas kul 9.30 pagi ... n of course si dia yang hantar aku ke pekeliling.. hihihi  cz si dia da bercuti awal2.. n  mestilah si dia jadi driver aku.. hahah jahat x.....dia kan sayang aku( ermmm yeke? xcye ar dia pun sayang aku..huhuhu,,,,).. aku kuar breakfast dengan si dia dulu n borak2 dengan dia untuk lepaskan rindu( rindu ker?  no komen.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! malas aku nk pikir...borak2 sampai xsedar bus ekspres tu dah nk jalan... hahahah tp nasib baik sempat.... hiiihiihi


ni lah gambar aku tengah bersiap sambil menunggu
si dia datang menjemputku di umah sewaku

aku sampai bandar kuantan dalam  kul 12.50 tengahari.....n then aku tunggu adikku yang macho amik aku....lau dia xamik mau nya aku kena naik bus yang entahadeaataux tu.. huhuh memang naya la...lau naik teksi lagi la mencekik darah.. rm25 kot sorang .. hahahh pokai la aku.. alhamdulillah nasib baik adikku sudi menjemput aku walaupun dia sedang kerja n time aku balik tu lunch hour.. hihihihih

sampai2 umah aku tgk mak aku ngah bungkus ketupat... aku tolong2 la ape2 yang patot... n then dlm kul 4.30 aku p umah kawan aku pi amik baju ku n baju tunang akk aku yang telah siap di alter kan ... huhu cntik2... hihio


otw balik sempat lagi kita pi jalan2 hihiihihii... hahah kita orang merempit.. hihi dah la xpakai helmet... tp nasib baik xde pak polisi... hihihi
balik umah tolong mak lagi sampai malam.. huhu penat sangat..n smpat la dengar orang bertakbir......huhu

keesokan harinya , takbir bergema menandakan hari raya aidiladha..xbanyak program pun yang aku buat kat umah,,, just makan je la.. hihi sebab orang ckp badan aku ni kurus... ( kurus la sangat.. hahha padahal berat la jugak....).. huhuu mak aku buat nasi minyak ... hari tu saja aku da makan 3 pinggan nasi minyak.. power x? ape sebab? sebabnya dah lame xmakan nasi minyak buatan mak aku.. hhhahha

hari khamis n jumaat aku enjoy duk umah jer.... tp malam jumaat tu dah bz cz esoknya kenduri pertunangan akak aku.. hahahhha bukan aku taw.. hihii aku menolong la ape2 yang patot... hiih

hari sabtu pukul 6lebih da kena bangun menolong ape2 yg patot.. huhu penat la jugak....nk kena angkut barang dr umah aku ke umah akak aku ... huhu cz majlis pertunangan tu kat umah akak aku.. hihi


dlm kul 11 lbh kawn aku merangkap mak andam kak aku da sampai.. tp kan akak aku xde mase tu sebab dia masih di rumah aku angkut barang naik motor canggih akak ku yang sulong.. ( dah la akk aku sorang ni ske rempit..hih).. hhaaha

so bile dia da sampai n siap2 mandi untuk kali yang ke berapa entah... akak ku da terlentang sebab time untuk dia make up kan.. hhaa

then dalam kul 1 da siap make up....tp majlis dijanjikan pada pukul 2.30 akhirnya disebabkan terdapat kesulitan yang amat dikesali majlis itu bermula pukul 4... ... akhirnya sah la akak ku menjadi tunangan orang.. hahah aku ske2... hihih

nie la akak ku yang bertunang tu,,, hiHI

p/s: tunggu la tyme aku plak.. hahah kat majlis tu asyik kena usik jer.. " ble tyme aku plak".. aku pun awab no komen.. cz si dia xcukup duit lagi nk masuk meminang.. tu pun lau jodoh aku dengan si dia... "KITA HANYA MERANCANG ALLAH YANG MENENTUKAN SEGALANYA" so, kita kenalah berdoa.. n terus berdoa agar dia anugerahkan kita orang yang betol2 telah tersurat jadi milik kita untuk selamanya.. huhuu

" adakah tindakan aku adalah betol dengan tidak mengajak si dia dtg ke rumah tyme kenduri pertunangan aku itu?" aku rasa itu la yang sebaiknya.... ( sebab tyme tu baru je pas gaduh n rujuk semula)......MALAS NK PK!!!!!!!!!!!!!!!!


kat bawh ni aku sertakan gambar waktu majlis pertunangan akak aku berlangsung.. huu

nilah gambar hantaran dr sebelah pihak perempuan


akak ku pose baik punya.. hahah



ni lah cncin merisik dan cincin tunang yang
akak aku dapt,, hihih

akk ku dan gambar mak
andam merangkap kawan sekolah
aku dulu...


dari sebelah kiri:
nani,aznii, atikah, kak sue, fiza, eka




di sini sahaja lah yang aku dapat coretkan untuk semua pembaca blog ku.... semoga anda berpuas hati..
assalamualaikumm....dan...selamat membaca
cheerrss all!!!!!
sweet pic!!!!!!!!!


akak ku dan tunangnya...
" the sweet couple"

wiff my lovely mom... 





gambar mak angkat n jiran sebelah umah

mak sebelah pihak lelaki

family sebelah pihak lelaki

gambar hantaran dr pihak lelaki
ni lah gambar akak ipar aku
yg sedang sarat mengandung
anaknya yang 1. hihi