selamat datang ke azreyza90.blogspot.com

Tuesday, September 28, 2010

lirik lagu amani nyanyian amar

Lirik Amani - Amar

Tangisan sanubari telah terhenti
Kala suram suria memancar sinarnya
Pertemuan seindah bayangan firdausi
Menjadi zikir kasih yang suci

Lukisan dua jiwa menjadi satu
Terkenang detik bertemunya kau dan aku
Santun berhikmah mengingatkan diri
Hidup dan mati hanya untuk Ilahi

Mengenggam janji cinta ini
Bertemu kasih tanpa jasad
Bicara tanpa suara
Hanya tulisan bahasa indah

Mengeratkan antara kita
Hinggalah ke akhirnya

Kau ku sanjung kerna pengorbanan
Bagai puteri di kayangan
Tika ku lesu hadapi hidup
Kau hembuskan nafas semangat
Penawar hati

Read more: http://www.liriklagumuzik.co.cc/2009/03/lirik-amani-amar.html#ixzz10oS4R8kP









p/s: lirik lagu yang menyentuh hatiku..huhuhuh hayatilah lagu ni dengan penuh perasaaan.....selamat mendengar dan menghayatinya.....

Monday, September 6, 2010

“Cinta adalah kekuatan, yang mampu mengubah duri jadi mawar, mengubah cuka jadi anggur, mengubah malang menjadi untung, mengubah sedih jadi riang, mengubah setan menjadi nabi, mengubah iblis menjadi malaikat, mengubah sakit menjadi sihat, mengubah bakhil menjadi dermawan, mengubah kandang menjadi taman, mengubah penjara jadi istana, mengubah amarah jadi ramah, mengubah musibah jadi muhibah… ITULAH CINTA”
“Meskipun lidah ku telah mampu menghuraikan, namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang, sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya, kata-kata pecah berkeping-keping begitu sampai kepada cinta”
“Dalam menghuraikan cinta, akal terbaring tak berdaya bagaikan keldai berbaring dalam lumpur, cinta sendirilah yang mengerah CINTA dan TERCIPTA…”

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

assalamualaikum...

cume tinggal berapa hari lagi bg umat islam nk menyambut hari raya aidulfitri dan meninggalkan ramadhan...

ak berapa sungguh sedih yg teramat kerna belum tentu lagi ak akan dapat menyambut ramadhan lagi pada tahun akan datang..itupun jika diberikan kesempatan unutkku menyambut ramdhan dan menyambutnya bersama-sama2 family ku yg tersayang......

sepanjang bulan ramdhan ape ibadah yg ku dah lakukan???




Ya Allah ak terasa begitu kerdil dengan kurniaan mu......ampuni la dosaku.......





besok ak dah start nk balik kampung.....bersama akak ku yg tersayng ... SURIANI aLI

ermmmm ak dah xsabar nk menolong mak ak buat ketupat, masak rendang.......huhuuuhu

macam taun2 lepas la.....taun ni ak berpuasa jauh dr family ak.....taun depan dah confirm2 ak keseorgan ..huhuh akak ku nk kawin da......

terpaksa la survive sendiri......

sume brg2 tok mak ak dah beli siap2 sebelum pose lg n antar kat kak nani.....mybe sok raya malam nye baru siap baju tu kot..heehehe

tp nk buat macam na la kan......

 tapi terima aje la..heheheh


dah xlarat ak nk menulis ...ade keje yg menanti ni b4 ak beercuti raya..heheheh

and xtlly the most thing ak nk post ni sebab  ak MEMOHON KEAMPUNAN DAN KEMAAFAN YG TIDAK TERHINGGA DARI UJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI firstly kepada family aku la..yg bnyak melayan kerenah ak yg entah ape2 ni, second buat akak angkatku yg tersayang kat kedah sane nun  KAK ZANIRA...thankz a lot....miz u...hehehhe and the 4 my frenz ak mohon maaf jika ak ak ade wat salah silap sepanjang terjadinya proses persahabatan dan suai kenai kita selame ini ak mintak maap bnyak2..lau yg dekat tu sudi2lah dtg umah ak..heheheh

erm wkey la..sampai sini sahaja la kau menulis..... ku ucapkan



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN......


p/s; dah dengar lagu balik kg daa..... hehehehe


camat ari raya..hehehehhe