selamat datang ke azreyza90.blogspot.com

Wednesday, April 2, 2014

Spend time wif my beloved frenz

Assalamualaikum

dah terasa sgt lama tidak update blog ni.... oleh kerana kekangan kerja yang agak banyak pastu balik kg, pastu dengan pelbagai aktviti....heheehh :)


hujung minggu ku baru2 ni penuh dengan aktiviti bersama my beloved frenz... we hang out together, we jog n we picnic together.... ohhhhhh very awesommee....!!!!!!!!!!!!!!


da lama xjmpe n x hangout la katekan... so bile berkelah.. masing-masing dicadangkan untuk membawa makanan... so ana ler yang organize nyer... hikhikhikh.... so menu yang ada tyme tu mihun goreng, cheesekut, nasi goreng, mihun sup ( special dibuat untuk diriku oleh Someone... hahahahaha) dan spagetti.... heheh... mmg lazat dan menyelerakan..... tapi oleh kerana tidak ramai yang dapat hadir hanya ana, my prince (amin), hana, eka, apah and anak sedaraku....



maaf cik Hana... i copy dr pic u... heheehhe :)...

love u!!

frenz from kindergarden... <3 it....="" nbsp="" td="">

p e-day kawan sekolah

hanya sekadar lakonan

hanya sekadar lakonan





frenz until jannah.... love u girls ... so much.....:)<3 br="">

Sunday, January 5, 2014

suatu kisah

♫•*¨*•.¸¸ﷲ¸¸.•*¨*•♫♥♥♥♥♥♥♫•*¨*•.¸¸ﷲ¸¸.•*¨*•♫♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini? LELAKI: Kamu!!! WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa? LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang rusukku. Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi merasakan sakit di hatinya... Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi membosankan. Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!" Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing". Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya. Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA. Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas. LELAKI: Apa khabar? WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang? LELAKI: Belum. WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah. WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.." Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya dia patahkan. *Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang dikemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat...* *Kerana itu, **jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati.**.. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan *menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.* *Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima?? *

Wasalam 

Wednesday, December 18, 2013

kebahagian dalam kehidupan




Assalamualaikum peeps....

hai ape khabar? lama suda tidak menyinggah di blog ni... nasib baik masih ingat pasword nak masuk jikalau tidak memang tak boleh nak log in da blog ini......

 "" kebahagian perlu digapai dengan usaha dan bertawakal jikalau tidak pasti kecundang sesuatu perhubungan.....""


kebahagiaan mesti ada seiring bersama air mata? betol x? berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian , bersakit-sakit dahulu bersenang -senang kemudian....maknanya dalam suatu perhubungan akan ada pergaduhan... lidah mana lagi kan tak tergigit..... begitu juga satu perhubungan.

menurut teman-temanku., tipu la sekiranya dalam perhubungan tiada pergaduhan, dari bergaduh kita boleh mengenal pasangan kita sendiri.... betul ke??
there is definition 4 happiness......
ok... hingga berjumpa lagi....tata...wasalam ...

Thursday, October 3, 2013

@>--------- kURsus.......

Assalamualaikum uolllllssss.......


ari ni xde pape pun nk tulis sebenarnya sebab xde idea langsung tp disebabkan someone duk tanye bile nak update blog ni.. so terbukak la pintu ati ni bukan untuk bercinta lagi tapi untuk menaip dan bercerita blog life story eyza ni... hehhehehe :D

baru2 ni cik E ade la p kursus kat bayu beach resort... tempat tu quite not bad jgk la cuma fasiliti nye  ade beberapa bilik mcm x dibersihkan dengan betol.. beberapa kawan cik E baru duduk sehari da batuk n selesema sebab air cond kat bilik diorang berhabuk... 

 

input yang cik E dapat masa kursus ari tu.. 
1) minda kita perlu seiring dgn perkembangan semasa
2) tidak perlu memandang rendah dengan keupayaan orang lain
3) sentiasa bersifat terbuka dalam menjalankan tugasan
4) sentiasa dekat dengan Penciptanya.
5) bersikap positif dan bersemangat waja
6) memupuk nilai2 kekitaan

alhamdulillah kursus berkenaan mampu memberikan kesedaran kepada golongan atasan agar tidak terlalu mendesak dan sentiasa terbuka dengan golongan bawahan.. tetapi mampukah dan adakah mereka akan berfikiran sebegitu..... wallahualam... kita hanya mampu mendoakan.... tapi Allah swt juga yang menentukan segala2nnya......


 

Tuesday, May 14, 2013

~~~cakk..... im coming back......!!

Assalamualaikum wbt... readers...

ermm da berhabuk dah blog nih.. sebab ownernyer terlampau bz dan tiada masa nak menjengah blog nyer sendiri.... windu giler nk menaip kat lam blog nih....

da macam2 cerita ku hadapi dan da bermacam perasaan ku lalui serta dugaan juga tidak terkira..... tapi semuannya  berlaku di atas kuasaNya....

walau pape pun aku harus kuat untuk menjalani sebarang ujian dan dugaan yang diberikan olehNYA....

k, now im starting story bout my new life.... hohhoo new life!!!!... bkn bermaksud ak da mendirikan rumah tangga yerk... jgn salah anggap tapi menjalani kehidupan yang baru bersama-sama dengan seseorang ( insya Allah jika diperkenankan oleh Nya adalah jodohnya) ... doa2kanlah erk......

setakat ni alhamdulillah direstui oleh kedua-dua belah keluarga... cuma......(jeng.. jeng... jeng).... nty la kte citer...


Monday, October 8, 2012

tika aku dilanda kesedihan

assalamualaikum frenz,

hidup ini penuh dengan pancaroba dan ujian,, cuma kuat atau tidak untuk kita menghadapinya sahaja....ujian yang diberikan mampu menguji keimanan kte terhadapNYA... sama ada kta mampu untuk mengharungi atau kte berputus asa di tengah jalan....semua itu berada dalam tangan kita..

ak telah melalui pelbagai ujian yg kadangkala aku lemah dan berputus asa di tengah jalan.. tp.... nasib menyebelahi ku. kerna. aku mmpunyai kawan yang mampu memberikan aku semangat tika aku dalam kesedihan... tika hati aku dilanda kesedihan dia hadir untuk memberikan semangt.. tika aku gembira dia sama2 gembira,,, terima kasih sahabat dan untuk awk jugak kerna ape yg terjadi antara kta semua itu perancangan Allah, kte hanya mampu merancang tp Allah yang menentukan segala-galanya...

aku cuba untuk kuat menghadapi ujian yang diberikan.. tp kadang kala hati ini seringkali menggangu dengan  berbisik namamu.. dan fikiran ini asyik teringatkan mu..... huhuhuh ak xsanggup.. tp aku harus kuat,,, aku harus melupakan diri mu... setiap pertemuan pasti ada perpisahan....

hidup ini ibarat roda.. pabila kita berada di atas kita akan mula bermegah dan pabila kte berada di bawah kte berada dalam kesedihan dan kemurungan...

setiap berlaku padaku ada hikmahnya.. dan aku percaya dengan suratan takdir yang telah Allah tetapkan.. mungkin aku bukan dijadikan daripada tulang rusuk kau,,, mungkin kita hanya mampu bersahabat sahaja..

sekian,,, semoga awk sentiasa bahagia berada di samping insan tersayang....
 sekian...

Wednesday, August 22, 2012

kalau sudah sayang.....

assalamualaikum ..

ttbe ase nk post something kat blog ni... xtaw la nape,,, semakin ku pendam perasaan smakin pening kepala aku... nape la aku bleh ade perasaan macam ni..... nk bgtaw malu xbgtaw sesak nafas...

hurmmmm what should i do????? lau aku bgtaw mesti dia akan jauhkan diri daripada aku....n xkan jumpa aku dah,,, bermacam2 kemungkinan yang berpusing-pusing dalam ingatan aku ni....


huwaarggggjhhhhh pening,,,,,, HANYA TAWAKAL JE YG MAMPU KU LAKUKAN....

"cinta itu menyakitkan apabila mnyintai ssorg yg tidak menyintaimu, cinta itu lebih mnyakitkan apabila mencintai ssorg ttp tidak berani menyatakn cinta itu".....

ITU YANG AKU RASAKAN .... WHAT SHOULD I DO...??? SAY IT OR SAVE  IT.... 



SEANDAINYA DIA ADALAH JODOHKU SATUKANLAH HATINYA DENGAN HATIKU,,,

aminnn,,, ya raabbal alamin....